Murakami bekroond met Short Story Award

De Japanse schrijver Haruki Murakami (°1949), wiens internationale lezerspubliek met de minuut lijkt te verdubbelen, is bekroond met de Frank O'Connor International Short Story Award voor zijn onlangs verschenen Blind Willow, Sleeping Woman. De prijs geldt als de financieel best gehonoreerde onderscheiding voor kortverhalen in het Engels. Murakami strijkt 35.000 Euro op, maar deelt de prijs met zijn vertalers Philip Gabriel en Jay Rubin. Zopas verscheen Murakami's Kafka on the Shore bij Atlas in het Nederlands. Een overzicht van de internationale ontvangst van deze tour de force vol vederlichte vervreemding, spiegeleffecten en onweerstaanbare inventiviteit lees je hier.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 01-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening