Leven en werk van 'vieze man' A. Moonen herdacht

Vorige week vond in het Amsterdamse Parooltheater een bescheiden herdenkingsavond plaats voor de overleden Rotterdamse schrijver A. Moonen (1937-2007). Moonen stond bekend voor zijn aparte "latrineproza", gelardeerd met de meest eigenaardige seksuele voorkeuren, waarbij hij stilistisch sterk leunde op het werk van Gerard Reve. Tijdens de avond werden er geluidsopnames van Moonens voordrachten ten gehore gebracht en was er een panelgesprek met Wim Noordhoek (VPRO radio), Kees IJsbrandy (fotograaf) en Erik Brus (o.m. verbonden aan het tijdschrift Passionate). A. Moonen werd zowel omschreven als "geniaal" en "onuitstaanbaar", terwijl ook zijn gevoel voor het "tragikomische" en "stilistische r├╝cksichtloosheid" werd geprezen. Een podcast met de integrale opname van de avond kun je hier beluisteren. Zie ook onze obituary destijds.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 15-04-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening