PEN neemt door VS geweigerde dandyschrijver Sebastian Horsley onder haar vleugels

De Britse auteur Sebastian Horsley is, nadat hem de toegang tot de Verenigde Staten werd ontzegd, door PEN American Center opnieuw uitgenodigd om naar dat land te reizen, zo meldt The New York Times. Horsley werd enkele weken geleden in een luchthaven in New York door de autoriteiten tegengehouden op basis van zijn roemruchte drugsverleden, waar hij in het boek Dandy in the Underworld onverbloemd over schrijft. Horsley wilde in de VS dat boek promoten maar kon dus het land niet in (zie dit eerder DPM-bericht).
Nu heeft de schrijversorganisatie beslist Horsley uit te nodigen om te spreken op een jaarlijkse festival voor internationale literatuur World Voices, eind april. PEN schreef ook een open brief naar de minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice en naar de minister van Homeland Security Michael Chertoff om te bepleiten “dat schrijvers het land kunnen binnenkomen onafhankelijk van wat ze hebben geschreven”. Horsley liet weten de uitnodiging van PEN te aanvaarden. “De pen is machtiger dan het zwaard, en het is veel gemakkelijker om mee te schrijven”, voegde de dandy, die zich ooit aan een Filippijns kruis liet nagelen, er nog aan toe. Of de Amerikaanse autoriteiten nu coulanter zullen zijn, blijft afwachten.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-04-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening