Ayaan Hirsi Ali waagt zich aan kinderboek

De voormalige Nederlandse politica Ayaan Hirsi Ali heeft een kinderboek klaar met de titel Adan & Eva. Het verhaal is bestemd voor kinderen vanaf 10 jaar en handelt over de moslimjongen Adan, het Joodse meisje Eva en hun vriendschap in een multiculturele samenleving. Die kameraadschap botst op weerstanden. Volgens haar woordvoerster wil ze zo ook kinderen betrekken bij het debat over de multiculturele samenleving. Hirsi Ali kreeg bij het schrijven hulp van een Franse kinderboekenschrijfster 'Anna Gray', om veiligheidsredenen een pseudoniem. Het werk wordt geïllustreerd door tekenaar Fiel van der Veen, die ook al werk van Paul Biegel illustreerde. Adan & Eva komt 29 mei in de boekhandel en verschijnt bij Gruppo Creativo. Zie het bericht in NRC-Handelsblad.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 21-04-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening