Hugo Claus postume eregast op Poëziezomer Watou

De Poëziezomer in Watou 2008 zal grotendeels in het teken staan van de onlangs overleden Hugo Claus. Het wordt een eerbetoon aan de 'grandeur" van de dichter Claus met videobeelden en klankopnames, die op diverse plekken van het kunstparcours zullen weerklinken. Claus was steeds een trouwe gast in Watou. Het motto van de poëziezomer is een vers van Gerrit Kouwenaar: dat de verte nabijer was dan ooit. Voor het aspect beeldende kunst is opnieuw curator Giacinto di Pietrantonio aangetrokken. De Poëziezomer van Watou start op 30 juni en loopt tot 7 september, zie meer in dit bericht.
Intussen ging gisteren in de Bourlaschouwburg - de plek waar Claus zaterdag werd uitgewuifd - De versie Claus in première, de monoloog van Josse De Pauw, gebaseerd op het boek Groepsportret. Een leven in citaten, dat Mark Schaevers samenstelde in 2004 op basis van bestaande interviews met Claus. Zie de berichtgeving bij VRT-nieuws. In De Morgen zegt Mark Schaevers over de voorstelling vandaag: "Ik had nooit gedacht dat De versie Claus het tweede couplet van een begrafenis zou worden. [...] Het stuk is niet anders, we hebben geen woord gewijzigd, maar toch klinkt niets nog hetzelfde." [foto: Patrick De Spiegelaere]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 03-04-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening