Oscar van den Boogaard werpt zich op het genre van de kasteelroman

In november 2006 ontstond in de literaire pers een ware klopjacht naar de échte identiteit van de zogenaamde "Belgische schrijver-moordenaar" Emmanuel Lipp, die zijn biecht uitschreef in Chinchilla Song (verschenen bij De Geus). Uiteindelijk bleken de Nederlandse auteur Oscar van den Boogaard en zijn vriend, de acteur Steven van Watermeulen achter de zaak te zitten. Van den Boogaard noemde het toen in De Volkskrant "een experiment in oceanisch verlangen, in elkaar opgaan, dat mij altijd heeft gefascineerd. Samen geschreven, in echte symbiose, als één stem." (zie ook dit HUMO-interview destijds).
Van den Boogaard kondigde toen ook aan dat hij door zou gaan met de Lippmaskerade en eveneens een lichtvoetige zedenroman zou publiceren onder het pseudoniem Pearl Sweetlife.
Zojuist rolde deze literaire kasteelroman Zeeduivel voor Amalia van Pearl Sweetlife (alias Oscar van den Boogaard en Steven Van Watermeulen) bij De Geus van de persen. Het boek wordt vanavond 12 mei gepresenteerd in het Gentse NTG. Van Watermeulen schrijft op zijn blog: "We wilden een roman schrijven over een mondain leven vol onvervalste romantiek. Een meisje dat alles heeft en overal kan komen maar dat geen echte thuis vindt. Op haar huwelijksnacht stikt haar graaf in een kreeft en wordt ze in een klap miljardaire."
Tijdens de voorstelling wordt het dubbele huwelijk van de schrijvers en hun pseudoniemen Pearl Sweetlife en Emmanuel Lipp gevierd. "Ter gelegenheid hiervan wordt het reeds aangekondigde programma aangevuld met een illusionistisch spektakel waarin de fusie wordt volbracht. Een deejay zal de avond bezweren", zo luidt de aankondiging. Dat gebeurt in de voorstelling in-progress Zwarte romantiek. Er is ook muziek voorzien van Dez Mona (zanger Gregory Frateur en contrabassist Nicolas Rombouts) en Pearl Sweetlife laat zich interviewen. De toegang is gratis, maar reserveren gebeurt best via info@ntgent.be. Grasduin in ons DPM-archief voor de berichten over Emmanuel Lipp.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 12-05-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening