Midas Dekkers pleegt Nederlands Boekenweekessay 2009

De Nederlandse schrijver en bioloog Midas Dekkers (°1946) gaat het Boekenweekessay schrijven voor de Nederlandse Boekenweek van 2009. Die heeft als motto TJIELP TJIELP en spitst zich toe op het dier in de literatuur. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek heeft dat vandaag bericht.
Dekkers debuteerde als auteur met Bestiarium (1977) over allerlei fabeldieren die in middeleeuwse beestenboeken voorkomen. Grote befaamdheid verwierf hij met zijn beroemde beestenbundels, zijn onorthodoxe kijk op de biologische umwelt én de manier waarop hij toegankelijkheid paart aan diepgang. In binnen- en buitenland ving hij lof voor grotere werken zoals Lief dier (1992), De vergankelijkheid (1997), De Larf (2002) en Lichamelijke oefening (2006). Hij schreef ook ettelijke jeugdboeken.
In 1985 werd Midas Dekkers al aangezocht voor het Kinderboekenweekgeschenk Houden beren echt van honing? (1985). Dit jaar werd het Boekenweekessay geschreven door Renate Dorrestein, eerdere essayisten waren Hafid Bouazza, Adriaan van Dis, Kees Fens en Gerrit Komrij. Zoals eerder gemeld schrijft Tim Krabbé het Boekenweekgeschenk 2009.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 14-05-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening