'The Hollywood Librarian' op tournee in de Lage Landen

De Amerikaanse filmmaakster Annie Seidl maakte in 2007 een uitgebreide documentaire over het imago van bibliothecarissen in de Amerikaanse film. The Hollywood Librarian ging in juni 2007 in première en kreeg veel aandacht. De verzamelde filmscènes worden doorsneden met interviews met bibliothecarissen, die inzicht moeten bieden in het dagelijkse werk van bibliotheekmedewerkers. Ze praten over de pro's en contra's van de job. Zo wil Seidl het belang onderstrepen van het bibliotheekvak. Sindsdien reist de regisseur met de film door de hele wereld om sensibilisering voor bibliotheekwerk te ondernemen en haar film te promoten. Binnenkort is The Hollywood Librarian ook te zien in Nederland en Vlaanderen, voor een geselecteerd publiek van bibliothecarissen. Op 22 mei is de film in aanwezigheid van de regisseur te bekijken tijdens een themadag in Rotterdam van De Nederlandse Vereniging voor Beroepsbeoefenaren in de bibliotheek-, informatie- en kennissector (NVB), op vrijdag 23 mei in Groningen en op 26 mei om 19u30 is Seidl met de film te gast in Gent voor leden van de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek-, Archief- en Documentatiewezen en studenten van bibliotheekopleidingen, in samenwerking met de Gentse Universiteitsbibliotheek.
Zie de berichten bij Boekendingen, hier en daar én dit dossier over 'librarians in the movies'.
Toch vangt de film ook kritiek, zie hier: 'Nice Idea, Jumbled Execution, Dubious Marketing Plan' . Hier kun je alvast de trailer bekijken van de Hollywood Librarian.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 14-05-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening