Amsterdamse binnenstad ingepalmd door 's werelds grootste boekenmarkt

In het kader van Amsterdam Wereldboekenstad vormde de binnenstad van Amsterdam zondag het toneel voor wat volgens de organisatoren 's werelds grootste boekenmarkt moet geweest zijn, zo meldt ANP via Trouw. Het ging om een lint van vijf kilometer boekenkramen, in totaal zo'n negenhonderd kramen met een aanbod variƫrend van literatuur en strips tot theologische boeken. Het parcours liep van het Waterlooplein tot aan het Centraal Station.
De organisatoren hebben geen precieze bezoekersaantallen bekendgemaakt, maar een woordvoerdster maakte er gewag van dat het "de hele dag prima gelopen' had. "Veel mensen kwamen kijken, het was een erg gemoedelijke, rustige en gezellige sfeer. Het mooie weer heeft duidelijk bijgedragen aan het plezier.'
Op 6 juli vindt in Dordrecht ook de jaarlijkse boekenmarkt plaats, die telkens zeer de moeite is en ook vrijwel het hele oude stadscentrum inpalmt. Het thema is dit jaar fotografie en film, de standhouders zijn uitsluitend professionele antiquaren. (DL - foto Edward van Eis)
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-05-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening