Boekenprogramma Uitgelezen viert vijfde verjaardag

Het gezamenlijk door de Gentse Vooruit en de krant De Morgen georganiseerde boekenprogramma Uitgelezen bestaat vijf jaar, en dat is een eeuwigheid in het volatiele boekenlandschap. Komende woensdag 21 mei gaat in de Vooruit daarom een feesteditie en receptie door, voor de gelegenheid in de Theaterzaal. Gastvrouw Fien Sabbe ontvangt, naast de vaste panelleden Anna Luyten en Jos Geysels, dit keer VRT-journaliste Phara de Aguirre en ex-premier Guy Verhofstadt. Het panel becommentarieert De Lammeren van Mustafa Kör, Exit Geest van Philip Roth en Niet Opnieuw van SAM Menen-School zonder Racisme. De drie boeken zijn voor deze feestuitgave speciaal gekozen door het publiek. Daarna vertellen de panelleden honderduit over hun favoriete boeken. Gorki-voorman Luc De Vos en de zangeressen van Zita Swoon en Arsenal, Kapinga, Leonie en Eva Gysel, zorgen voor de toonzetting. Zak zorgt voor cartoons. In de vijf jaar Uitgelezen werden 124 boeken besproken, die op Librarything netjes opgelijst zijn.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 19-05-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening