Gerda Dendooven houdt Annie M.G. Schmidtlezing

De Vlaamse illustratrice en schrijfster Gerda Dendooven zal op woensdag 4 juni de negende Annie M.G. Schmidtlezing voor haar rekening nemen. De titel van haar lezing is Lege dozen, halve kinderen, zo meldt het Nederlands Fonds voor de Letteren. De avond wordt georganiseerd in het kader van de bijzondere leerstoel kinder- en jeugdliteratuur.
De Vlaamse illustratrice Gerda Dendooven kreeg voor haar oeuvre in 2004 de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Jeugdliteratuur vanwege Mijn mama, terwijl ze in 2007 de Boekenpauw kreeg voor Het verhaal van Slimme Krol. Dendooven is in Vlaanderen in 2007 benoemd tot Kinderconsul door de Stichting Lezen. De Kinderconsul moet in woord en geschrift volwassenen aan het denken zetten over de manier waarop zij met kinderen omgaan. Kaarten voor de Annie M.G. Schmidtlezing zijn te bestellen via de e-mail van het secretariaat van de opleiding Nederlands ndd@let.leidenuniv.nl. De lezing vindt plaats op 4 juni in de Lokhorstkerk aan de Pieterskerkstraat 1 te Leiden vanaf 20 uur. Zie meer info bij Leesplein. (DL - foto Kristof Ghyselinck)
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 21-05-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening