Book Launch 2.0. of de kunst der zelfpromotie

Er wordt de laatste tijd promotioneel nogal wat krachtvoer verwacht van een aankomende schrijver en zeker ook dat hij overweg kan met de digitalisering en alle nieuwe snufjes om zijn boek in de aandacht te wurmen. Daarbij is het YouTubefilmpje om je boek te lanceren in de Verenigde Staten bijna onmisbaar. In deze rake en grappige video Book Launch 2.0. van ene Dennis Cass wordt heerlijke ironie bedreven én zijn de wolfijzers en schietgeweren van de zelfpromotie badinerend op een rijtje gezet. Cass maakte het filmpje naar aanleiding van de verschijning van de paperback van zijn boek Head Case - How I Almost Lost My Mind Trying To Understand My Brain, over een neurologisch onderwerp en hangt aan de telefoon over hoe hij zijn boek de wijde wereld in moet katapulteren. Weer een e-mailblast? Een website? MySpace? Facebook? Een blog? Een avatar op Second Life? Twitter? Helaas, de boekenclub van Oprah Winfrey wil maar niet bellen. Conclusie: "I'll work on my smile."

Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 24-05-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening