Poetry International experimenteert met 'betalen achteraf'

Het internationale poëziefestival Poetry International (van 7 tot 13 juni in Rotterdam) pakt uit met een ongewone betaalformule. Onder het motto 'Eerst poëzie halen, dan betalen', moeten toeschouwers dit jaar niet meer vooraf hun ticket betalen, maar slechts na de voordrachten. De hoogte van het te betalen bedrag mogen ze zelf kiezen, afhankelijk van wat ze van de bijgewoonde voorstelling vonden. Een dagticket (12,50 euro) of een zesdagenticket (47,50 euro) wordt afgeschaft. "Bij het verlaten van de zaal kunnen ze hun geldelijke waardering in de daarvoor bestemde boxen deponeren. Een uitgesproken voorbeeld van ‘waar voor je geld’. En een enorme motivatie voor de organisatie om het beste van het beste te laten zien", zo luidt het in een persbericht. Poetry International noemt het een voorbeeld van de "andersom-economie". Volgens een woordvoerder van Poetry International wil de organisatie zo aan drempelverlaging doen en meer bezoekers lokken dan de voorbije jaren. Het Festival, dat flink gesubsidieerd wordt, hoopt 'tussen de 5.000 en 10.000 euro uit de kaartopbrengst te halen' om quite te spelen, zo staat in De Volkskrant te lezen.
Poetry International lijkt het idee gehaald te hebben uit de muziekbusiness waar bijvoorbeeld Radiohead onlangs haar fans de keuze liet om een bedrag te betalen voor het downloaden van hun nieuwe cd. Maar dat experiment liep ietwat faliekant af.
Poetry International heeft dit jaar als thema "stad en land"en onder meer Maria Barnas, Miriam van hee, Adam Zagajewski, William Cliff en James Fenton treden voor het voetlicht.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 25-05-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening