Huis Norman Mailer wordt schrijversresidentie

Erfgenamen en intimi van Norman Mailer (1923-2007) hebben het plan opgevat om de woning van de tweevoudige Pulitzerwinnaar (zie hier) in Provincetown, Massachusetts, in te richten als een schrijversresidentie. De Norman Mailer Writers Colony wordt officieel gelanceerd op 9 juni, maar moet eerst nog op zoek naar 12 tot 14 miljoen dollar vooraleer de eerste schrijvers hun koffers kunnen pakken. Drijvende kracht achter het project is Lawrence Schiller, die met Mailer samenwerkte aan boeken en films en een goede vriend was van de veelbesproken auteur van The Naked and the Dead en An American Dream. In de advisory board is schoon volk opgenomen in de personen van Günter Grass, Joan Didion, William Kennedy en Doris Kearns Goodwin. Met universiteiten worden er gesprekken gevoerd om ook studenten en eminente academici in het huis met zicht op de haven van Provincetown uit te nodigen. Daarnaast wordt gedacht aan een programma van lezingen en seminaries. De schrijfkamer zal integraal in zijn laatste staat worden bewaard. Mailer werkte en woonde lange tijd in het huis aan Cape Cod, samen met zijn vrouw Norris Church. Mailers roman Though Guys don’t Dance uit 1984 speelde zich in het stadje af, waar ook al de schrijvers Tennessee Williams, Eugene O’Neil, Stanley Kunitz en Michael Cunningham een stek hadden of hebben. De bedoeling is dat de residentie de eerste schrijvers ontvangt in de loop van 2009.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 26-05-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening