Politiekorps geeft agenten korting bij aanschaf Koranboeken Kader Abdolah

De politie van de afdeling Amsterdam-Amstelland verschaft zijn agenten korting bij de aanschaf van het tweeluik De Boodschapper en De Koran van Kader Abdolah. Ze mogen de helft van het aankoopbedrag declareren bij hun overste, zo meldt Boekblad. De leiding van dit Amsterdamse korps is van oordeel dat de boeken een prima beeld geven van de Koran en de handel en wandel van Mohammed. "Het lezen van die boeken kan agenten helpen bij hun werk en bij het bestrijden van ongelijkwaardigheid", zo zegt politiewoordvoerder Ebe van der Land. "Bestrijding van ongelijkwaardigheid is voor de Amsterdamse politie een belangrijk aandachtspunt. [...] Iedereen in Nederland weet wel wat over de Bijbel, omdat je daar op school, in media en literatuur vanzelf veel over hoort. Voor de Koran geldt dat niet. Wij gaan ervan uit dat kennis van de Koran agenten helpt bij hun politiewerk en bij het bestrijden van ongelijkwaardigheid. Zie het als vakliteratuur, die je helpt om je werk goed te doen." Intussen hebben al veertig agenten de regeling aangewend en het korps denkt dat er meer zullen volgen. De Koran, een vertaling en de Boodschapper, een vertelling zijn sinds de verschijning geheide bestsellers in Nederland. Zie deze doorlichting van de hand van Michel Leezenberg van beide boeken in NRC-Handelsblad. Volgens hem levert Abdolah's Koranbewerking "een danig verpolderde Mohammed" op. .
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 27-05-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening