Nieuwe James Bondroman van Sebastian Faulks met veel commotie gepresenteerd

In Londen is de door Sebastian Faulks geschreven nieuwe James Bondroman letterlijk te water gelaten, ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van geestelijke vader Ian Fleming, zo meldt BBC News. Met een militaire speedboot HMS Exeter bracht het Britse fotomodel Tuuli Shipster een doorzichtige koffer met zeven exemplaren van het lang verbeide Devil May Care via de Theems Londen binnen. Shipster prijkt op het omslag van het boek, dat door Faulks in opdracht van de erven Ian Fleming is geschreven in amper zes weken tijd. De boot werd in de lucht geflankeerd door twee Lynxhelikopters en de boeken werden aan land gesigneerd door Faulks, waarna hij zich wijd en zijd liet fotograferen met Shipster, die in een rood glimmend pak de show stal.
Eerder schreven ook Kingsley Amis en John Gardner reprises van Bondverhalen, die voortborduurden op de veertien verhalen die Ian Fleming zelf tussen 1953 en 1966 neerpende. Over de inhoud wordt nog heel even stilzwijgen bewaard, maar dat de Koude Oorlog in de jaren zestig het decor vormt is duidelijk. The Times heeft een uitgebreid interview met Sebastian Faulks, die onder meer bekend is van vaak (historische) romans als Birdsong, The Girl at the Lion D'Or en Charlotte Gray. En ook The Guardian laat zich niet pramen met een dossier en portret van Fleming. Dit najaar komt in de bioscoop ook de nieuwe Bondfilm Quantum of Solace uit. Critici halen vaak de neus op voor de Bondverhalen: ze zouden cultureel snobistisch, mysogien en gewelddadig zijn. Zie ons eerdere uitgebreide bericht over het Flemingjaar en ook nog dit BBC-interview met Faulks. (DL - foto AP: Tuuli Shipster + Sebastian Faulks)
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 28-05-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening