Books Written By verzamelt schrijverswebsites

Schrijvers zonder eigen internetetalage worden even schaars als een klavertjevier. Vooral jonge debutanten zijn er als de kippen bij om hun boeken al bloggend of met veel blingbling op het net te promoten. Auteurs die dubben over het voorkomen van hun webhonk moeten eens gaan grasduinen in de fonkelnieuwe portaalsite van boekendesigner Jeff Barr. Op Books Written by brengt hij de talloze homepages van internationale auteurs samen. Hij biedt een screenshot aan van elke homepage én een link. Gaandeweg wil hij zo duizenden schrijverssites rubriceren, "zonder een kwaliteitsoordeel uit te spreken". Hij hoopt dat de galerij "inspirerend kan werken voor andere schrijvers". De site moet zichtbaar nog groeien en voert langs genadeloze miskleunen, obscure én opzichtige egosites evenals waarlijke pareltjes. Ze wordt bijna dagelijks aangevuld. Vooral de bijna architectonisch uitgekiende site van Alain de Botton, de stek van Will Self, de wat akelig ogende Jonathan Lethemsite en die van de geestrijke Haruki Murakami blijven bij, net als de speelse (fan)site over Roald Dahl.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 29-05-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening