Griekse vertaling voor 'Omega Minor'

Omega Minor, de internationaal stilaan flink succesrijke roman van de Vlaamse auteur Paul Verhaeghen, krijgt binnenkort nu ook een Griekse vertaling, zo meldt het Vlaams Fonds voor de Letteren. Verhaeghen ontving voor de eigenhandige Engelse vertaling van deze volumineuze roman onlangs de Independent Foreign Fiction Prize, wat de belangstelling voor het boek weer aangewakkerd heeft. Paul Verhaeghen gaf het prijzengeld weg aan de American Civil Liberties Union, als protest tegen de Amerikaanse buitenlandse politiek.
De Griekse vertaling verschijnt bij Polis, uitgever van onder meer Philip Roth, Daniel Z. Danielewski en Jonathan Coe en klassieke auteurs zoals Gustave Flaubert, Thomas Mann en Voltaire. Coïncidentie: de Meulenhoff/Manteau-uitgever, waar het boek in het Nederlands verscheen, draagt eveneens de naam (Harold) Polis. Meulenhoff/Manteau is momenteel in onderhandeling met enkele Spaanse, Catalaanse en Portugese uitgevers. (DL - foto Koen Broos)
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 29-05-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening