Vervloekt graf van Shakespeare gerestaureerd

De graftombe van William Shakespeare (1564-1616) in de Heilige Drievuldigheidskerk van Stratford-upon-Avon zal met de grootste voorzichtigheid worden gerestaureerd om de vloek die erop ligt te ontlopen, zo meldt TV5. De bard had zelf de persoon verdoemd die zijn botten zou verleggen: "Good friend for Jesus sake forbeare, To dig the dust enclosed here. Blessed be the man that spares these stones, And cursed be he that moves my bones." De kerk krijgt jaarlijks duizenden toeristen te verwerken. Shakespeare werd er gedoopt en woonde er met zijn familie de gebedsdiensten bij. Hij werd in 1616 in het koor begraven. Vorig jaar trokken de Friends of Shakespeare’s Church aan de alarmbel om het verregaande verval van het gebouw uit de dertiende eeuw te laken (zie ons vorige bericht). Josephine Walker, woordvoerster van de organisatie, laat nu weten dat de epitaaf zelf tijdens de werken niet verplaatst zal worden. “We gaan niet onder de zerk, dus we gaan ons niet bezig houden met de vloek.” Dat Shakespeare de waarschuwing liet beitelen, heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de gewoonte regelmatig de graven leeg te maken om plaats te maken voor nieuwe botten.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 30-05-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening