Gedichten uit een luisterpaal tijdens Poëzie in het Park

In het kader van Amsterdam Wereldboekenstad wordt komende zondagmiddag de aftrap gegeven van Poëzie in het Park, een evenement waarbij acht Amsterdamse parken vanaf 1 juni tot 7 september in een poëtische outfit worden gewikkeld. Het speerpunt van Poëzie in het Park is een 'interactieve' tentoonstelling in het Vondelpark waarbij bezoekers hun oor te luister kunnen leggen aan honderd rode poëziepalen waar talloze dichters hun speciaal voor de gelegenheid geschreven en ingesproken gedichten ten gehore brengen. Daarvoor moeten de poëzieliefhebbers een telefoonnummer bellen waarna de luisterbeurt begint. Er zal onder meer poëzie te horen zijn van Anna Enquist, Simon Vinkenoog, de Amsterdamse stadsdichter Robert Anker en jongere dichters als Jan Baeke, Mustafa Stitou en Vrouwkje Tuinman. Burgemeester Job Cohen, Freek de Jonge, Mart Smeets, Henk Spaan en Adriaan van Dis fungeren als gelegenheidsdichters voor het project, zie hier voor de data van de evenementen in de andere parken.
In Middelburg vindt op 8 juni trouwens ook een grootscheeps parkpoëziefestival plaats: het festival Park & Poëzie, met onder meer Paul Gellings, Elma van Haren, Alfred Schaffer, Diana Ozon en Ester Naomi Perquin.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 31-05-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening