Geloofd en geprezen # 13

Rubriek waarin het literaire prijzengeld je rond de oren fluit:

**De nominaties voor de C. Buddingh'-prijs 2008 - jaarlijks uit te reiken voor het beste poëziedebuut - zijn bekendgemaakt. Het gaat om Arnoud van Adrichem – Vis, Wiljan van den Akker – De afstand, Edwin Fagel – Uw afwezigheid en Peter Swanborn – Bij het zien van zijn lichaam. De jury van de C. Buddingh’-prijs 2008 bestaat dit jaar uit de dichter Paul Bogaert, Monique Warnier van De Wintertuin en schrijver Willem Jan Otten. Het betreft poëziedebuten die tussen 1 april 2007 en 31 maart 2008 zijn verschenen. De winnaar wordt onthuld tijdens Poetry International in Rotterdam op 11 juni. De prijs is 1.200 euro waard. Vorig jaar ging de Buddingh'-prijs naar Bernard Wesseling.
**Vertaalde boeken van W.F. Hermans en Georges Rodenbach zijn genomineerd voor de Oxford-Weidenfeld Translation Prizefor translations into English from any living European language which have been published, are book-length, and are distributed in the UK”. Vertaler Mike Mitchell maakt kans voor de vertaling van Georges Rodenbach, The Bells of Bruges (Dedalus). Ina Rilke is genomineerd voor de vertaling van W.F. Hermans The Darkroom of Damocles (Harvill Secker). De vertaling van The Darkroom of Damocles gooide al hoge ogen in de Britse pers, zie ons eerder bericht.
**Beat poet Gary Schnyder wint de prestigieuze Ruth Lilly Prize (100.000 dollar).
**Alan Bennett maakt met The Uncommon Reader kans op een prijs met een varkenssnuit: de Bollinger Everyman Wodehouse prize for comic fiction
**Nog een voorbeschouwing bij de morgen uit te reiken Libris Literatuurprijs bij dagblad BN/De Stem.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman/Hans Cottyn op 05-05-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening