Nieuwe Vlaamse uitgeverij in de maak

Rudy Vanschoonbeek, tot voor kort gedelegeerd bestuurder bij boekenclub ECI, begint een eigen Vlaamse uitgeverij die de naam Vrijdag meekrijgt, een naam die allicht verwijst naar het gelijknamige toneelstuk van Hugo Claus (of naar de metgezel van Robinson Crusoƫ?). Vanschoonbeek heeft het nieuws bevestigd aan Knack.be, maar zal zijn concrete plannen slechts binnen een maand ontvouwen. De journaliste Greet De Keyser zou een van de eerste auteurs van Vrijdag zijn inzake non-fictie.
Sinds 1 februari 2008 is Rudy Vanschoonbeek niet langer gedelegeerd bestuurder van ECI N.V. in Antwerpen waar hij een stap terugzette, hij is wel nog actief als raadgever voor The House of Books. Vanschoonbeek is door de wol geverfd in het Vlaamse boekenvak en startte destijds ook uitgeverij Dedalus op. Hij was tussen 1993 en 1999 ook algemeen directeur uitgeverij bij de Standaard Uitgeverij.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 07-05-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening