Murakami's '1Q84' voert Japanse bestsellerlijst 2009 aan

De tweedelige nieuwe roman 1Q84 van de Japanse schrijver Haruki Murakami, die deze zomer is verschenen, wordt in Japan zonder concurrentie de grootste bestseller van het voorbije jaar 2009, zo heeft distributeur Tohan Co. bekendgemaakt en meldt Japan Today. Tohan voegde eraan toe dat 1Q84 het eerste literaire werk is dat de jaarlijkse bestsellerlijsten aanvoert, sinds het gegevens begon bij te houden in 1990. Shinchosha Publishing Co. liet weten dat het eerste deel van 1Q84 (Book 1) 1,23 miljoen exemplaren heeft verkocht, en het tweede boek 1 miljoen exemplaren. De 60-jarige Murakami wordt beschouwd als de toonaangevendste hedendaagse Japanse auteur en is al regelmatig genoemd als Nobelprijskandidaat. Zijn werk verschijnt in het Nederlands bij Atlas, waar zojuist voor de liefhebbers ook een Murakami-agenda is verschenen.
The Independent meldt dan weer dat Murakami in Spanje de Orde van de Kunsten en de Letteren krijgt opgespeld, als "eerbetoon voor zijn creativiteit en zeer originele vertellersstem". Zie de website Exorcising Ghosts voor het laatste Murakami-nieuws.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 06-12-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening