Leven en werk van Cesare Pavese wordt herdacht in Brussel

In het kader van het festival de Turijns/Italiaanse lente zet het Paleis voor Schone Kunsten een avond op het getouw over leven en werk van Cesare Pavese (1908-1950), alom beschouwd als een van de grootste Italiaanse auteurs van de twintigste eeuw. Op dinsdag 17 maart om 20 uur brengen acteurs en schrijvers als Hilde van Mieghem, François Beukelaers, Pierre Mertens, Luc Devoldere en Francesco Italiano in de voorstelling Mania di Solitudine een bloemlezing uit de kortverhalen, brieven en gedichten van Pavese, evenals uit zijn beruchte, tragische dagboek Leven als ambacht. Alle grote thema's komen aan bod: Paveses voorliefde voor zijn geboortestreek Piemonte, melancholie, eenzaamheid, hunker naar vrouwen en seks, vrouwenhaat en zijn zelfmoord in een Turijns hotel. Turijn was de stad van Cesare Pavese, maar ook van Italo Calvino en Primo Levi. Turijn is als Pavese, schrijft Natalia Ginzburg, “werkzaam, fronsend en koortsachtig; koppig bezig en tegelijk lui en met een neiging tot nietsdoen en dromen.” De voorstelling, die in samenwerking met Behoud de Begeerte loopt, omvat ook film- en geluidsfragmenten. De decors zijn van Jan Vanriet.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 11-03-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening