Lieve Joris en Rudi Vranckx op shortlist Bob den Uylprijs

De shortlist is bekendgemaakt van de VPRO Bob den Uyl Prijs, die op 21 april voor de zesde maal het beste Nederlandstalige reisboek van het voorbije jaar bekroont. Uit de 82 inzendingen selecteerde de jury zeven boeken: Jelle Brandt Corstius met Rusland voor gevorderden. Berichten van een overlever (Prometheus), Martin Bril met De kleine keizer. Verslag van een passie (Prometheus), Dylan van Eijkeren en Het beste land ter wereld. Een Nederlander reist door Belgiƫ (De Geus), Marona van den Heuvel en Bentleys in de steppe. Een portret van het moderne Kazachstan (Atlas) en Carolijn Visser met Shanghai Skyline (Augustus). Ook twee Vlamingen zijn genomineerd: Lieve Joris met De hoogvlaktes (Augustus) en Rudi Vranckx en Stemmen uit de oorlog (Meulenhoff/Manteau). De prijs omvat een geldbedrag van vijfduizend euro en een plastiek van Berenice Witsen Elias. De jury wordt dit jaar voorgezeten door H.M. Van den Brink. Vorig jaar ging de onderscheiding naar de Nederlandse auteur en NRC-journalist Dick Wittenberg voor zijn boek Binnen is het donker, Buiten is het licht, "een kroniek van het naakte bestaan in een Afrikaans dorp", zie ons toenmalig bericht.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 11-03-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening