Nieuwe roman van P.F. Thomése als feuilleton in nrc.next

De nieuwe roman van P.F. Thomése J. Kessels: The Novel is de komende vijf dagen als feuilleton te lezen in nrc.next. De roman verschijnt in boekvorm op 13 maart. J. Kessels: The Novel is volgens uitgeverij Contact "het krankzinnige verslag van een ongewenste reis die de schrijver P.F. Thomése maakt met zijn beste vriend J. Kessels naar voetbalclub FC Sankt Pauli, in Hamburgs uitgewoonde hoerenbuurt, en weer terug naar Tilburg." P.F. Thomése zegt over het boek: "Het is pure pulpfictie, in de beste zin van het woord. Op het eerste gezicht lijkt het niks dan frikandellen, hangtieten en lauw bier, maar in wezen is het zoveel meer. Het is de magie van de taal, ik weet zelf niet eens meer hoe ik het gedaan heb."
Bij nrc.next viel het idee van een Thomése-feuilleton in goede aarde. "Hun idee en deze roman komen mooi bij elkaar hier", zegt Mizzi van der Pluijm in Boekblad. "Dit is eigenlijk een klassieke manier van promotie. Vroeger schreef iedereen feuilletons." Vorig jaar verspreidde Contact in een actie met het weekblad HUMO gratis het integrale, nieuwe boek van Dimitri Verhulst Godverdomse dagen op een godverdomse bol. "We zijn niet doelbewust bezig de inhoud gratis weg te geven", reageert Van der Pluijm nog. "We zijn wel op zoek naar nieuwe manieren om boeken te promoten.’ Nrc.next verhoogt tijdens de Boekenweek zijn oplage van 80.000 naar 130.000 exemplaren.
P.F. Thomése (1958) boekte veel succes met zijn vorige satirische roman Vladiwostok! (een reclamespot voor het boek lokte toen klachten uit, zie hier) en eerder met het aangrijpende Schaduwkind, zijn hommage aan zijn jonggestorven dochtertje. Hij kreeg in 1991 de AKO Literatuurprijs voor zijn debuut Zuidland.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 11-03-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening