Toneelmanuscripten van Hugo Claus lager dan verwacht afgehamerd

De twee toneelmanuscripten van de Vlaamse auteur Hugo Claus, die gisteren ter veiling kwamen bij De Vuyst in Lokeren, zijn voor elk 5.500 euro van de hand gegaan. Ze haalden daarmee niet de geschatte opbrengst van 6.500 à 8.000 euro, zo schrijft het VRT-nieuws. Het ging om de manuscripten en typoscripten van Het lied van de moordenaar (1957) en Mama, kijk, zonder handen (1960), zie ons eerder bericht.
In mei 2008 ging de originele versie van Hugo Claus' dichtbundel De Oostakkerse gedichten voor een bedrag van 19.000 euro onder de hamer bij De Vuyst. Toen werd ook de verwachte richtprijs van 20.000 en 24.000 euro niet gehaald (zie hier). Eind december was Grauwvuur, het 'eerste' gedicht van Hugo Claus, bij veilinghuis De Wit in Oostende ter veiling gegaan voor 2.400 euro, in een lot met andere Clausparafernalia. Claus schreef Grauwvuur (over een mijnramp) in de zomer van 1942 op 13-jarige leeftijd voor een klasgenote. Donderdag is het precies één jaar geleden dat Hugo Claus overleed.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 15-03-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening