Leon De Winter bekroond met Schrijversprijs der Brabantse Letteren

De Nederlandse schrijver Leon de Winter mag dan wel niet genomineerd zijn voor de shortlist van de Gouden Uil Literatuurprijs, zondag werd hij wel een onderscheiding rijker. De in Den Bosch geboren auteur kreeg de Schrijversprijs der Brabantse Letteren in het Chassé Theater in Breda voor zijn boek Het recht op terugkeer. De Winter ontvangt de prijs "vanwege de inzet die de auteur bij het schrijven van het boek getoond heeft, de rijke verbeeldingskracht waarmee allerlei situaties geschetst worden en de intense aandacht waarmee de drijfveren van de personages worden beschreven", aldus het juryrapport. Het recht op terugkeer is "van een allure die in de Nederlandse literatuur ongewoon is". De in de Verenigde Staten wonende De Winter kon niet bij de uitreiking aanwezig zijn. De prijs, een cheque ter waarde van 5.000 euro, werd hem door gedeputeerde Paul Rupp symbolisch overhandigd via een live internetverbinding.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-03-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening