Geloofd en geprezen # 22

Alweer veel literair prijzengeld en nominatieverkeer in de aanbieding:
**De veertien genomineerden voor de International Man Booker Prize zijn bekend: Peter Carey (foto), Evan S. Connell, Mahasweta Devi, E.L. Doctorow, James Kelman, Arnošt Lustig, Alice Munro, V.S. Naipaul, Ng?g? wa Thiong'o, Joyce Carol Oates, Antonio Tabucchi, Dubravka Ugreši?, Ludmila Ulitskaya en Mario Vargas Llosa. De winnaar wordt bekendgemaakt begin mei, de uitreiking gebeurt in juni. De prijs bekroont een oeuvre van een internationale auteur en wordt om de twee jaar uitgereikt. Hij is 60.000 pond waard. Zie ook The Guardian.
**De longlist van de Orange Prize for Fiction is bekendgemaakt, prestigieuze prijs uitsluitend bestemd voor vrouwelijke fictie-auteurs. Genomineerd is onder meer de 63-jarige sociaal werkster Gaynor Arnold, naast Toni Morrison. Zie de BBC. De shortlist komt in april.
**De Ierse dichter en Nobelprijswinnaar Seamus Heaney krijgt de David Cohen Prize for Literature, een onderscheiding die hem eert voor zijn integrale oeuvre, zie eveneens de BBC en The Guardian. De prijs is 40.000 pond waard.
**De Nederlandse journaliste en literair critica Margot Dijkgraaf is benoemd tot Ridder van het Franse Legioen van Eer vanwege haar bemiddeling tussen de Franse en de Nederlandse cultuur, zie NRC Boeken.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-03-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening