Amerikaanse ontwerper geeft Harry Potterboeken een totale 'make-over'

De 24-jarige Amerikaanse vormgever M.S. Corley kreeg pijn aan zijn ogen van de schreeuwerige omslagen van de Harry Potterboeken en hij is lang niet de enige. Corley besloot daarom nieuwe covers te ontwerpen voor de zevendelige saga over de bebrilde tovenaarsleerling, met een ferm knipoog naar de klassieke Penguincovers. Op zijn blog presenteerde hij onlangs zijn Pottercovers, stukken soberder én met een eenheidskleur. Ze konden meteen rekenen op een enthousiast onthaal, zodanig dat Corley plannen had om ze alvast in gedrukte vorm beschikbaar te maken. Ook contacteerde hij de Amerikaanse uitgever van Rowling, Scholastic, in de hoop dat die interesse zou betonen. Maar The Guardian vermoedde dat er spoedig eerder woedende advocaten aan Corley's bel zouden hangen. Ze kregen in zekere mate gelijk. Van Warner Bros. IP Counsel kreeg hij de vraag om geen commercieel gebruik te maken van zijn ontwerpen. Hij mag zijn ontwerpen tonen via het internet, maar prints komen er dus niet. Toch blijft Corley hopen dat Bloomsbury (de Britse uitgever) of Scholastic alsnog toehapt en aan de slag gaat met de omslagen.
Intussen gaat Corley door met ander 'make-overs'. Zo nam hij zopas ook de covers voor Philip Pullmanns His Dark Materials onder handen. (DL - ontwerp M.S. Corley voor Harry Potter and the Goblet of Fire)
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-03-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening