Onafgewerkte roman van David Foster Wallace ontdekt

In de nalatenschap van de Amerikaanse schrijver David Foster Wallace is de onafgewerkte roman The Pale King ontdekt, zo meldt BBC. Foster Wallace pleegde in 2008 op 46-jarige leeftijd zelfmoord, na een korte maar hevige literaire carrière (zie onze obit). Hij publiceerde slechts twee romans, The Broom of the System in 1987 en Infinite Jest in 1996, maar met deze boeken en enkele verhalen- en essaybundels verwierf Foster Wallace een stevige cultreputatie. Tussen de nagelaten documenten in de werkkamer-garage is nu het manuscript van The Pale King aangetroffen, waaraan Foster Wallace al sinds 1997 werkte. Het boek speelt zich af in een Amerikaans belastingskantoor dat bevolkt is met verveelde werknemers. Zijn uitgever heeft bevestigd dat de roman van 200 bladzijden met notities en een outline in 2010 zal verschijnen. Karen Green, de weduwe van Foster Wallace, zegt in de New Yorker dat het ontdekte boek verschilt in stijl van het veellagige Infinite Jest. "Ik denk dat hij geen oude trucjes wilde gebruiken die mensen van hem verwachtten. Maar hij had geen idee wat de nieuwe trucjes zouden zijn." Binnenkort verschijnt van Foster Wallace postuum het werk This is Water: Some Thoughts, Delivered on a Significant Occasion, About Living a Compassionate Life, over de uitdagingen van het dagelijkse leven. Hij gaat in het boek ook na wat de echte waarde van onderwijs is (zie ons vorige bericht).
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-03-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening