Eerste deel biografie Gerard Reve verschijnt in najaar 2009

In het najaar van 2009 verschijnt bij uitgeverij Van Oorschot het eerste deel van de biografie van Nop Maas over Gerard Reve, zo maakte de uitgeverij bekend. De biografie zal in het totaal drie delen omvatten. Deel I: De vroege jaren (1923-1962) zal veel tot "dusver onbekend materiaal over Reves jeugd" openbaren, net als over "zijn huwelijk met Hanny Michaelis, zijn tijd in Engeland, zijn geleidelijke en gelijktijdige ontwikkeling naar het rooms-katholicisme en de openlijke beleving van zijn homoseksualiteit, en over de aanloop tot zijn doorbraak naar het grote publiek met Op weg naar het einde (1963)."
Maas is al vijfentwintig jaar bezig om materiaal voor het boek te verzamelen. Elk deel zal zowat 750 bladzijden tellen. Deel II: De 'rampjaren' (1962-1975) verschijnt in het voorjaar van 2010, deel III: De late jaren (1975-2006) in het najaar van 2010. Zojuist zag bij De Bezige Bij een bloemlezing uit het werk van Reve door Joop Schafthuizen het licht: De Laatste Jaren van Mijn Grootvader, zie hier.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 21-03-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening