A.F.Th. van der Heijden bekroond met Inktaap voor 'Het schervengericht'

Het schervengericht van A.F.Th. van der Heijden is bekroond met de Inktaap, zo meldt VRT. De Inktaap wordt door jongeren uit Nederland, Vlaanderen en Suriname uit de winnaars van de drie grote literaire prijzen in het Nederlandse taalgebied gekozen. Deze drie grote prijzen zijn de Gouden Uil, de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs. Van der Heijden, winnaar van de AKO Literatuurprijs, kreeg de prijs vandaag uit handen van een van de duizend middelbare scholieren, bijeengekomen in deSingel in Antwerpen. In totaal namen 2000 scholieren aan de verkiezing deel. De andere twee genomineerden voor de Inktaap waren D. Hooijer met Sleur is een roofdier (winnares Libris 2008) en Marc Reugebrink met Het grote uitstel (winnaar Gouden Uil 2008). Van der Heijden wordt op de erelijst van de Inktaap voorgegaan door Dimitri Verhulst met De helaasheid de dingen. Andere winnaars waren Henk van Woerden met Ultramarijn en Tom Lanoye met Boze Tongen. Zie onze vorige berichtgeving.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 24-03-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening