De Persgroep wordt via meerderheidsbelang PCM actief in boekenvak

De Vlaamse mediagroep De Persgroep wordt met het meerderheidsbelang in PCM voor het eerst ook actief in het Nederlandse én Vlaamse boekenvak. In het boekendeel van PCM zitten de algemene uitgeverijen A.W. Bruna, De Boekerij, Het Spectrum, J.M. Meulenhoff, Standaard Uitgeverij/Manteau en Unieboek. Aan het hoofd van de divisie staat de Belg Eric Willems, die daarvoor gedelegeerd bestuurder van Standaard Uitgeverij/Manteau was. Literair vlaggenschip Meulenhoff, dat de laatste jaren veel auteurs én uitgevers zag vertrekken (zie ons vorig bericht), geeft onder meer Günter Grass, José Saramago, Wislawa Szymborska, Gabriel García Márquez, Oliver Sacks, Jhumpa Lahiri en Jens Christian Grøndahl uit. Standaard Uitgeverij geeft strips van Suske en Wiske, Kiekeboe, FC De Kampioenen en Nero uit, naast jeugdauteurs als J.K. Rowling en Marc de Bel en thrillerschrijvers Pieter Aspe en Luc Deflo. Bij Meulenhoff/Manteau publiceren onder meer Tom Naegels, Paul Verhaeghen en Marc Reugebrink. Wat de specifieke plannen zijn rond de boekendivisie van de nieuwe combinatie De Persgroep/PCM is niet bekend. Met de overname van PCM door De Persgroep is 100 miljoen euro gemoeid. De uitgeverij van Christian Van Thillo koopt daarmee een meerderheidsbelang van 51 procent in PCM. Zie de verschillende berichten, bij de Volkskrant, NRC en De Tijd.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 03-03-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening