Dimitri Verhulst stelt programma van 'Zogezegd in Gent' voor

Dimitri Verhulst heeft het programma van de derde editie van Zogezegd in Gent voorgesteld, zo meldt VRT. Het boekenfestival van Radio 1 en Boek.be vindt plaats op 3 april en luidt ook het begin van de Literaire Lente in. Verhulst, die als curator van Zogezegd fungeert, heeft onder anderen L.H. Wiener, Pjeroo Roobjee, Stéphane Audeguy, Cees Nooteboom, P.F. Thomése, Pol Hoste, Peter Verhelst, Johan de Boose, Borislav Cicovacki, Chloe Aridjis en Remco Campert uitgenodigd. Pjeeroo Roobjee (foto) zal dit jaar de Staat van het boek brengen, de openingsspeech van het evenement. De verschillende zalen in de Gentse Vooruit krijgen een eigen invulling. In een daarvan kan naar een van de auteurs van de Literaire Lente-lijst geluisterd worden ("Confessies in de klootjesdrogerij"). Enkele luisterspelen worden live opgevoerd, zo onder meer Jan Decorte die zijn Bloetwollefduivel bewerkt, en er is een podium voor de "Gilde der koppige steenezels". Radio 1 zendt op 3 april uit vanuit de Vooruit met Koen Fillet als gastheer. In de aanloop naar het evenement start het programma Mezzo op 23 maart met de zoektocht naar de beste naam voor een romanpersonage. Verhulst, die enkele weken geleden nog een promotioneel polemiekje zocht en vond, laat ondertussen weten dat het heel goed botert tussen hem en organisator Boek.be. Intussen zijn ook de 24 Literaire Lente actietitels uitgekozen, met onder meer werk van JMH Berckmans, Stéphane Audeguy, Francis Dannemark, Leen Huet, Edgar Hilsenrath, Bart Koubaa, Daniel Kehlmann, Jeroen Olyslaegers en Bart Moeyaert, zie hier voor de integrale lijst.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 03-03-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening