Antwerpen schenkt schrijvers een reeks gedichtenmuren

In Antwerpen wordt eind april gestart met de inrichting van een aantal gedichtenmuren, zo melden diverse kranten. Als alles goed gaat, zullen er dit jaar nog drie worden ingehuldigd. De eerste, op 29 april, komt er ter ere van de vorig jaar gestorven volkszanger Wannes Van de Velde, die op die dag geboren is.
Het lied De zwerver van Wannes zal te lezen zijn op een muur nabij café 't Half Souke in de Hoogstraat, een plek waar Wannes vaak kwam, vlak bij de Zwarte Panter en het huis van zijn moeder. Het ontwerp is van Gert Dooreman. Na Wannes Van de Velde krijgen Hugo Claus en Gust Gils in Antwerpen hun gedichtenmuur. Niet enkel overleden schrijvers komen in aanmerking voor een gedichtenmuur, want volgend jaar zou ook Leonard Nolens met een muur vereerd worden.
Verder heeft uitgeverij P het voornemen om het verzameld werk van Wannes Van de Velde uit te geven. Hij was naast liedjeszanger ook schrijver. Zo verschenen tussen 2000 en 2007 diverse delen van zijn dagboek. Binnenkort komt een laatste deel van zijn dagboeknotities uit onder de titel Over zingen en andere demonen. (DL - Foto: de jonge Wannes van de Velde)
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 30-03-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening