Geert Mak krijgt hoge Franse orde

De Nederlandse schrijver Geert Mak krijgt van de Franse regering de orde van Chevalier de la L├ęgion d'Honneur als erkenning voor "zijn persoonlijke verdiensten, zijn schrijftalent en de bijdrage die hij met In Europa heeft geleverd aan het Europese project", zo meldt uitgeverij Atlas. Het bekroonde In Europa is al in negen talen uitgebracht, terwijl er ook nog vertalingen in het Turks, Tsjechisch, Kroatisch, Chinees, Koreaans en Japans volgen. Intussen zijn er van de Nederlandse editie 400.000 exemplaren verkocht. De VPRO maakte van In Europa een 35-delige tv-serie, die ook op Canvas is te zien. De auteur krijgt de onderscheiding op 23 april in handen in de Franse ambassade.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 31-03-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening