Heengegaan: Jan Vladislav (86), François Dufay (46) en Miguel Serrano (91)

Drie doden uit het letterenrijk: een voormalig dissident, een journalist-schrijver en een 'nazi-auteur':
**De Tsjechische dichter-schrijver, clandestien uitgever en vertaler Jan Vladislav (foto) is op 86-jarige leeftijd overleden in Praag. Hij was een van de eerste ondertekenaars van Charta 77 van Vaclav Havel. Hij leefde vanaf 1981 in Frankrijk in ballingschap. Zie de berichtgeving bij TV5/AFP.
**Bij een verkeersongeval in Molines-en-Queyras is de Franse auteur en journalist François Dufay overleden. Hij was 46 jaar en redactiechef van de boekenpagina's van het Franse weekblad L'Express. Dufay schreef een aantal boeken over de Franse literaire rechterzijde en de collaboratie, zoals Voyage d'automne. Zie een obit in Le Nouvel Observateur.
**Op 91-jarige leeftijd is in Chili de nazi-auteur en ex-diplomaat Miguel Serrano overleden, meldt de Volkskrant.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-03-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening