Jean-Baptiste del Amo krijgt Prix Goncourt du premier roman

De Franse auteur Jean-Baptiste Del Amo heeft de prix Goncourt du premier roman 2009 gekregen voor zijn roman Une éducation libertine, verschenen bij Gallimard. De in 1981 in Toulouse geboren auteur, die als schuilnaam de naam van zijn grootmoeder aannam, ontving in 2006 voor de novelle Ne rien faire al de Prix du Jeune Ecrivain. Het nu bekroonde boek figureerde eveneens in de laatste selectie voor de Goncourt 2008. Hij kreeg er ook al de prijs Laurent-Bonelli en de prijs Fénéon voor.
De roman speelt zich af aan het eind van de achttiende eeuw en vertelt de amoureuze en sociale belevenissen van een jonge provinciaal die in Parijs aanmeert. De Prix Goncourt du premier roman is de belangrijkste Franse debuutprijs. Zie ook de website van de auteur.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-03-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening