Foire du Livre in Brussel is hoogmis van Franstalige boek

In Brussel vindt in Tour & Taxis tussen donderdag 5 en zondag 9 maart opnieuw de Foire du Livre plaats. De flink gemoderniseerde beurs heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een ware hoogmis van het Franstalige boek en is telkens de opwarmer voor het Parijse Salon du Livre. Dit jaar staat de 39ste editie van het evenement in het teken van Un carrousel des idées. Jean Ziegler en Pierre Mertens mogen de openingsdebatten kruiden. Veel aandacht voor non-fictie en de politieke en economische actualiteit, zo beloven de organisatoren verder in de talloze fora en interviewrondes. Maar ook op literair vlak maken nogal wat paradepaardjes van de Franse letteren hun opwachting, zoals Goncourtwinnaars Atiq Rahimi en Laurent Gaudé, en verder coming man Olivier Adam, Laure Adler, Marie Nimier, Didier van Cauwelaert, Didier Decoin en Jean-Luc Outers. Naar aloude gewoonte komen handtekeningenjagers er sterk aan hun trekken, met een serie ‘dédicaces’. En ook de poëzie, de ‘polar’ en de strip worden verwend.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-03-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening