Toneelauteur en scenarist Horton Foote (92) overleden

In Hartford (Connecticut) is de Amerikaanse film- en toneelschrijver Horton Foote, vlak voor zijn 93ste verjaardag, overleden. Hij werd bekroond met de Pulitzerprijs en twee Oscars. Zijn oeuvre bestaat uit meer dan 50 toneelstukken en filmscenario's, die meestal handelen over familiewrijvingen en ordinary people die het niet onder de markt hebben. Voor zijn scenario voor het filmdrama To Kill a Mockingbird kreeg de schrijver in 1963 de Oscar voor de beste filmadaptatie. In 1984 ontving hij een tweede Oscar voor het beste originele script voor Tender Mercies. Zijn toneelstuk The Young Man From Atlanta kreeg in 1995 de Pulitzerprijs in de categorie drama. Zie deredactie.be en de obit in de New York Times. (DL - foto blog LA Times)
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-03-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening