Hollywood toont interesse in boekverfilming Herman Koch

Er bestaat belangstelling vanuit Hollywood voor een verfilming van de roman Het diner van Herman Koch, zo verklaarde de auteur gisteren in het Vlaamse tv-programma Phara op Canvas. De 55-jarige auteur en voormalige Jiskefet-boegbeeld boekt met Het diner een onverhoopt groot succes en de herdrukken stapelen zich op. Bij Phara zei hij: “Het is nog allemaal lang niet rond, maar Hollywood heeft interesse getoond in mijn verhaal.” Het zou ook gaan om een vooraanstaande regisseur of producent, maar Koch wou geen namen kwijt. En hij houdt ook een voet aan wal: “Ook al blijkt over een jaar dat er niets van terecht gekomen is, dan nog bewandel ik liever een onbekend pad, dan ééntje dat ik al honderd keer gegaan ben.” In Het diner brengt Herman Koch twee keurige echtparen rond de tafel van een eersteklasrestaurant. Een tijdlang cirkelen ze rond de hete brij maar daarna gaan de remmen los. Koch serveert in Het diner literaire slapstick in de vorm van een zesgangendiner. Hij start een dezer dagen een grote signeertournee door Nederland. Zie ook De Telegraaf.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 06-03-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening