Nederlandse letterenfondsen gaan fuseren

Het Nederlandse Fonds voor de Letteren en het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds (NLPFV) zullen per 2011 fusioneren, zo meldt Boekblad. Er is met het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een overeenkomst bereikt over hoe dat in zijn werk zal gaan. Het gefuseerde fonds gaat op zes terreinen zijn acties richten en versterken: "ontsluiting van het literaire erfgoed; internationaal vertaalbeleid, non-fictiebeleid, de diversiteit van de buitenlandse literatuur in Nederland, subsidiemogelijkheden voor nieuwe vormen van literatuur (waaronder elektronische), en het stroomlijnen van service aan schrijvers." De Raad voor Cultuur had in mei al een fusie geadviseerd. NLPVF-directeur Henk Pröpper zegt in Boekblad over de fusie: "Ik zie het als pure winst. [...] We kunnen doorgaan met ons werk en er komen taken bij. Ik kan ook tegen mijn personeel zeggen dat er geen bezuinigingen of ontslagen aan de orde zijn. Het zal alleen maar meer en interessanter werk opleveren.’" Hij zegt ook: "Zo biedt één groot letterenfonds meer kansen op het gebied van internet en digitalisering waarover in Nederland weinig kennis bestaat, dan twee aparte fondsen." Het Ministerie van OCW gaat de fusiekosten dragen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-03-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening