Pas ontdekt verhaal van Mark Twain voor het eerst gepubliceerd

Een pas ontdekt kort verhaal van de Amerikaanse schrijver Mark Twain (1835-1910) zal worden gepubliceerd in het komende nummer van Strand Magazine, zo staat te lezen in de LA Times. Het dickensiaanse verhaal The Undertaker's Tale is ontdekt in de immense nalatenschap van Twain in de University of California in Berkeley. Het is naar verluidt geschreven in Twains typische humoristische stijl. Het uitgangspunt is een dakloze jongen die door een vriendelijke begrafenisondernemer onder zijn hoede wordt genomen. Twain heeft het over de eigenaardigheden van het doodgraversvak, dat garen spint bij epidemie├źn en onheil. Volgens Strand-hoofdredacteur Andrew F. Gulli "oogt het tongue-in-cheek proza bijzonder modern en kon het evengoed nu zijn geschreven". Strand Magazine is een tijdschrift dat vier maal per jaar verschijnt met overwegend "mystery fiction". In het komende nummer staat naast de Twain-trouvaille ook een weinig bekend verhaal van P.G. Wodehouse.
The Undertaker's Tale zal ook opgenomen worden in het binnenkort te verschijnen boek Who is Mark Twain?. In dat boek zullen 24 nooit eerder gepubliceerde teksten - fictie en essays - van de schrijver van Adventures of Huckleberry Finn verzameld worden. Het boek is samengesteld door Robert Hirst, hoofdredacteur van het Mark Twain Project aan de University of California.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-03-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening