'Te gek voor Woorden' brengt literair programma over geestelijke gezondheid

Met het literaire programma Te gek voor woorden wil Behoud de Begeerte het taboe rond geestelijke gezondheid doorbreken. "Schrijvers hebben trouwens nagenoeg allemaal een slag van de molen gehad. Dat is algemeen geweten", luidt het laconiek. Als vervolg op de muzikale tournees Te Gek!?, heeft Behoud de Begeerte voor Te gek voor woorden de handen in elkaar geslagen met het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Annendael uit Diest, dat streeft naar een positieve en correcte beeldvorming van mensen met geestelijke gezondheidsproblemen.
Tijdens de voorstelling, die op donderdag 16 april in première gaat, brengen schrijvers met persoonlijke betrokkenheid bij het onderwerp hun verhalen. Aangezocht is Kristien Hemmerechts, meter van het project, die onlangs het verhaal van anorexiapatiënte en incestslachtoffer Ann schreef. De schrijfster zag ook de impact van geestelijke gezondheidsproblemen bij haar jongere zus. Verder is Annelies Verbeke van de partij. In de verhalenbundel Groener Gras schreef ze onder meer de belevenissen van outsiderkunstenares Elsie, die droomt van haar eigen keizerrijk. Chris De Stoop schreef met in Het complot van België, een roman over de genocide in Rwanda, waar de Belgische regering talloze psychiatrische patiënten en hun verzorgers in de handen van moordenaars achterliet. In Suikerspin, de recentste roman van Erik Vlaminck, belicht de auteur de psyche van vier generaties foorkramers. Tenslotte werkt ook dichter en columnist van De Morgen Bernard Dewulf mee. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door acteur en muzikant Pieter Embrechts. Te gek voor Woorden gaat tot 15 mei op tournee in heel Vlaanderen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 11-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening