Philippe Claudel in diepgaand interview op Canvas

In het Canvasinterviewprogramma Nooitgedacht voert professor en tv-figuur Rik Torfs vanavond (20u40) een diepgaand gesprek met de Franse schrijver en regisseur Philippe Claudel. Met bestsellers als Grijze zielen, Het kleine meisje van meneer Linh en Het rapport van Brodeck verwierf hij de voorbije jaren internationale faam. In zijn boeken bezint laatbloeier Claudel zich grondig over de dilemma’s van Goed en Kwaad. In 2007 debuteerde hij ook als filmregisseur met het psychodrama Il y a longtemps que je t’aime. Bij Torfs praat Claudel “over zijn fantasierijke jeugd, zijn fascinatie voor oorlog, het gevecht tussen Goed en Kwaad, de impact van zijn boeken, het bedrog van president Sarkozy en hoogmoed tegenover de dood en God”: “Er is een afstand tussen mij en God. En ik weet niet waarom”, zo zegt hij.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 15-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening