Eregelden voor Nederlandse auteurs

Het Nederlandse Fonds voor de Letteren heeft zopas voor het eerst een eregeld van 7.500 euro verleend aan schrijver en vertaler Anton Haakman, schrijfster Margriet Heymans (foto), vertaalster Else Hoog en dichter Hans Vlek. Wie eenmaal een eregeld krijgt, blijft dit jaarlijks ontvangen. "Aan de vier genoemde schrijvers en vertalers is een eregeld verleend op grond van hun bijzondere verdiensten voor de literatuur", zo luidt het. Jaarlijks ontvangen ongeveer 25 schrijvers en vertalers een eregeld van het Fonds. Er wordt geijverd voor een budgetverhoging terzake.
Boekblad meldt dan weer dat Greetje van den Bergh vanaf heden zal fungeren als waarnemend directeur van het Fonds voor de Letteren, met het oog op de voorgenomen fusie tussen het Fonds voor de Letteren en het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds (zie ons eerder bericht), waarvoor een stuurgroep aan de slag is.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening