Postume verhalenbundel van Kurt Vonnegut op komst

In november verschijnen er veertien nooit eerder gepubliceerde kortverhalen van de Amerikaanse auteur Kurt Vonnegut, de schrijver van het beroemde Slaughterhouse Five, die in 2007 is overleden. Look at the Birdie is samengesteld door Nita Taubib en Kerri Buckley, die zich hiervoor baseerden op drafts en notities van Vonnegut, om te komen tot "14 bijzonder ingewikkelde korte stukken van een auteur wiens stem we immens missen." Ze zullen een beeld geven van Vonneguts ontwikkeling tot een van Amerika's belangrijkste auteurs, zo zeggen de uitgevers. Het boek zal ook originele illustraties van de auteur bevatten.
Voorts zijn een brievenboek aangekondigd, een tweede collectie met ongepubliceerd materiaal en herinneringen van zijn zoon Mark Vonnegut. Ook de heruitgave van vijftien andere werken van Vonnegut staat op stapel. Zie de berichtgeving bij The Guardian.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening