Zoon trekt aan langste eind over nalatenschap Emmanuel Levinas

In Frankrijk is wellicht een een einde gekomen aan het juridische gekibbel over de nalatenschap van de Joods-Franse filosoof Emmanuel Levinas (1906-1995), zo meldt Libération in zijn boekenbijlage. De zoon van Levinas, Michaël, en dochter Simone zijn al geruime tijd in een conflict gewikkeld over de rechten op het oeuvre van de denker. Maar het Franse literaire archieveninstituut IMEC (Institut Mémoires de l'édition contemporaine), waar zich de manuscripten van Levinas bevinden, heeft nu laten weten dat een Franse beroepsrechter in Parijs definitief heeft geoordeeld dat het testament van Levinas uit 1994 ondubbelzinnig zijn zoon Michaël aanwijst als rechthebbende. Hij is dus ook de testamentair uitvoerder, inzake de conservering en de exploitatie van de manuscripten en de reeds uitgegeven werken. Die beslissing is van groot belang voor de uitgave van het Verzameld Werk van de fenomenoloog en existentialist, dat voorzien is voor oktober bij Grasset en door het aanslepend dispuut in het gedrang leek te komen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening