Boek van Eduardo Galeano plots bestseller door geschenk van Chavez aan Obama

Het boek dat de Venezolaanse president Hugo Chávez gisteren tijdens een top van de Organisatie van Amerikaanse Staten aan zijn Amerikaanse ambtsgenoot Barack Obama cadeau gaf, is op Amazon intussen een flinke bestseller. Obama kreeg gisteren een Spaanstalige editie van De aderlating van een continent van de Uruguayaanse schrijver Eduardo Galeano (foto) ten geschenke. Dat achtendertig jaar oude boek schetst een economische geschiedenis van Latijns-Amerika vanuit het gezichtspunt van de overwonnenen: de oorspronkelijke indiaanse bevolking. Het beschrijft vanuit marxistisch standpunt hoe de koloniale mogendheden bij hun veroveringen geen wreedheid schuwden, maar is erg zakelijk opgevat.
Intussen is het boek van Galeano van plaats 54.295 naar plaats 2 geschoten in de bestsellerlijsten van Amazon. Obama moest bekennen dat hij het Spaans niet machtig is, maar zei wel: “I thought it was a nice gesture to give me that book. I’m a reader.” Chávez voegde eraan toe dat Obama en hij nu zakenpartners kunnen worden: “Dus ik zei: Obama, laten we in zaken gaan. We gaan boeken promoten: Ik geef jou een boek, jij geeft er mij een.”
De aderlating van een continent is nog verkrijgbaar in een tweedehandsversie. Het boek verscheen ooit bij Van Gennep. Zie de berichtgeving bij nrc.next en Indymedia.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 20-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening